Fredag, lördag, söndag, let's go!

Började morgonen med 20 x snooze, 1 x kläd-/tjockisångest, 2 x glasering av 16 muffins till jobbet och sedan ätande av 3 x glaserade muffins till förstafrukost.. Bra start? I like to think so!

Idag vankas det fredags-go'fika à la Limpa på kontan, sen fest med gruppen, tjo och tjim!

Imorrn ska jag jaga 60-talsklänning till min Twiggy-outfit, jag tänker gräsgrönt, senapsgult eller rött och a-linjeform, självklart med täckande strumpbyxor i exakt samma nyans och platta, enkla skor.
Sedan är det ju Therese och Maggans stora Halloweenfest på kvällen, självskligt! Ser framemot det, det känns som det var längesen det var storfest med hela gänget. Min darling Marie kommer saknas, såklart, wont be the same without her!




I övermorgon är det tidig uppstigning, för jag och några andra från kontoret ska värda ett kundevent på Biografen Park. Jag ska vara där mellan 8:30 och 9 för att måla små kundbarns ansikten inför visningen av Tintin-filmen i 3D. Det blir kul, men jag är så rädd för att lukta sprit mitt i dessa oskyldiga småmänniskors ansikten. Måste vara riktigt fin och skötsam på lördagkväll. Det brukar aldrig vara så på Therese fester, så det blir ett styrkeprov av rang!

              

Perspektiv

Jag satt kvar en stund på jobbet igår, slösurfade lite och drog mig allmänt för att lämna kontorets trygga vrå, och blev därför lite mer än önskvärt sen hem, så igår blev det inget bakande alls igår. istället blev det säsong1-avslutning av Dexter(jaa, jag vet att jag ligger långt efter..!) och Karatefylla på 6:an innan sängen kallade.

Trots allt hann jag ändå vara lite kreativ igårkväll, innan jag hamnade i soff-koma framför tv:n.
Fotade lövverk underifrån,det kändes som bra symbolik för att jag just nu är på jakt efter lite nya perspektiv på livet. (Ber om ursäkt för usel bildkvalité. Har ännu inte köpt en riktig, eller ens en digital-, kamera.)










Jag tycker bäst om den första och andra bilden. Bilderna är efterredigerade med en app som heter Camera+, som jag verkligen kan rekommendera om ni gillar att fota.


Bakmani!

Eftersom jag tröttnade så grovt på mig själv och mitt patetiska liv förra veckan, så bestämde jag mig för att distrahera mig med något som jag inte gjort på länge, nämligen baka.

I söndags gick jag till affären och köpte såna saker som normalt finns hemma hos alla människor: margarin, ägg, mjöl och mjölk och sedan började jag mysa och fixa i köket. 
Resultatet blev en inte-så-smulad äppelsmulpaj med 2/3 skal och 1/3 äpplen och en sats skeva och lite för torra muffins med små bitar av torkad jordgubbe i. Inte sådär superlyckat som jag hade trott och hoppats, men helt ok för att vara första gången efter år av icke-bakande.

I måndags hade jag tänkt baka scones till frukost, men jag valde sovmorgon istället, då jag börjar kl 9 denna vecka. Idag blev det dock bakmorgon och mysfrukost. Kändes riktigt bra :)





Mysfrukost med tända ljus var det här, ja!



Twiggy?

Fick en idé om min Halloween-utstyrsel igår, när jag sminkat av mig och lagt menan lite striktare åt sidan än jag brukar.. Kan man gå på maskeradfest som Twiggy, även om man väger 30kg mer än hon gjorde under sina glansdagar? :s

Vi har inte samma näsa, men ananrs tycker jag faktiskt vi kan vara rätt lika.. Igår var jag iallafall väldigt lik henne enligt mig själv..



Ge mig förslag på utstyrsel/personer jag kan klä ut mig till, om ni har några på lager. Rapunzel och 'häxa' är uteslutet. Tack på förhand!

Purple halloween

Vad ska ajg klä ut mig till på Halloween nästa helg? Frågan plågar mig nästan, jag behöver komma på något bra och snyggt. Mina fina kollegor tycker att jag ska vara Tintin, men det känns ju fel, han är ju blond/gulhårig..

My Little Pony eller Hitler känns passande, om man ska se till min frisyr endast, det sistnämnda känns dock lite provocerande..

Kanske denna där?

Surkatt

Här sitter jag,  i mitt hörn av kontorslandskapet och osar svavel.



Känner mig sur, besk och bitter av ingen anledning alls.
Trött och less bär jag en längtan efter att känna mig som en fullvärdig medlem av människosläktet, som ett blödande sår mitt i pannan.

Ren skönhet

Bilden får tala för sig själv. (ännu ett fynd från weheartit.com)


Random polygamy

Måste dela med mig av två fina bilder, som jag hittade när jag letade bilden till förra inlägget på weheartit.com.

De är väldigt olika på alla sätt man kan tänka sig: motiv, komposition, uttryck, färgskala etc, men de låg bredvid varann och jag älskar båda två.

 

Generalisering och nostalgi


Pratade med min vän J om nätdejtning när vi sågs sist.
Jag sa att jag hade fått kontakt med många, när jag var aktiv nätdejtare, men att det var få som ville ses. Det mesta stannade vid mail fram och tillbaka. Om man väl stämde träff, så var det många som inte dök upp.
Dessa två händelser/faktorer sammantagna gjorde att jag sedan x antal månader lagt ner allt vad nätdejtning heter.
Min vän J hade dock en annan, enligt honom, vattentät taktik: tre mail, träffas, ligga. Och sedan var han nöjd. Mystiken kring tjejerna var borta när han väl fått dem i säng. Då fanns det inte mer att intressera sig för hos den tjejen, då gick han bara vidare till nästa och nästa och nästa.

Tänker alla killar så? Och får man generalisera på det sättet, säga och tänka att 'alla killar' har ett allmänt vedertaget tankesätt gällande vissa frågor? Hmm.. It's a tricky, tricky!
Men jag undrar ändå, om man nu får generalisera, om det är så att 'alla killar' tänker på samma sätt?
Att 'mystiken' kring en person (en tjej i detta fall) dör, efter att man varit intimt nakna med varann. Sorgligt, isåfall, och säkert sant just därför. Hur bär man sig då åt för att skapa något hålbart med någon, håller man lekstugan stängd tills killen friar? Och vad garanterar då att han inte säger 'tack och hej' efter första omgången?

Den här typen av resonemang gör att jag inser hur enkelt det var när jag var yngre.


Helgens höjdpunkter

Lördag:
Pantade äntligen all pant som legat och stört mig i hallen i två veckor. Skönt!
Köpte billighetstvättmedel för pantpengarna, som visade sig lukta jättegott! Glad överraskning, indeed! Njöt av att hela lägenheten luktade supersmarrigt och fräscht, när jag tvättat en maskin. Sweet!

Gick några småpromenader och kände solens värme i den friska luften.

Träffade Therese, Maggan Tina och hennes kompis på Södra Teatern på kvällen, drack tre glas vitt och hade jättekul! Blandad ålder, skön stämning och sambamusik = win!

Söndag:
Mer tvätt och promenad runt i orten, njöt av sol, snus och frisk luft i skön förening.
Önskade mig som vanligt en fin systemkamera med megaobjektiv, för att kunna fånga alla vackra färger och kontraster i höstvyerna som omger en klara dag i oktober. En dag, en dag ska den bli min!

Jag fick dessutom en komplimang för mitt rosa/lila hår av en alkis i Högdalen. Det var fint av honom, tycker jag. Det sägs ju att man får höra sanningen av barn och alkisar.. Hehe.. ;)

Söndagskvällen bjöd på den bästa av avslutningar: middag med Gastronomiska Kollektivet i Sjöstan.
Mathias bjöd på en underbar meny bestående av skördetidstapas på svenska till förrätt, helugnsstekt uer med ratte-potatis och saltbakad rödspätta med räkor och alger till huvudrätt med tillbehör som pepparrotsaioli, hemlagad rotsaks-och/fiskfond istället för sås, rostade rotsaker och till efterrätt diverse choklad, såsom chokladglögg, Vahlrona Alpaca 66% och chokladmarmelad med rabarbersmak. Smarrelismurr och mums fullibibblan, bara!
Efter maten spelade vi Med Andra Ord och TP, det var riktigt kul!

Bilder på nästan all mat:

Förrätt 1: Hjortronlikörmarinerad oxfilé, rostad palsternacka(?) och morot, kallrökt lax med färskostcrème

I skålen kom sedan en liten äppelmust-vichy till det basturökta sidfläsket. Mumma!

Förrätt del 2: Parmaskinka, XO-ost, hemmainlagda grönsaker och svampcrèmeboll.


Huvudrätt 1: Uer med citron, spenat och ratte-potatis.


Huvudrätt 2: Rödspättafiléer flankerade av räkor, plommontomater och alger.


En av efterrätterna innan de åkte in i ugnen. Väldigt enkelt recept: apelsinskal, créme fraiche och chokladpålägg med högt kakaoinnehåll:
 
Jag har tyvärr ingen bild på när den här desserten var klar, men crème fraichen karamelliserade sig med apelsinskalet och blev nästan knäckig i kanterna och chokladen blev nästan kakig..
Kan inte riktigt förklara, men det var riktigt gott iallafall! Och enkelt! Kommer testa att göra denna hemma själv någon gång..


Tvekan

Naken och nyvaken, med höstluft inomhus som nyper i huden utanför täcke och filt, läste jag ut boken i sängen. 
Chisu smeker trumhinnan med längtansfulla toner på ett språk jag inte förstår.
Ensamhet och förvirring som bråkar i hjärta och sinne ackompanjerade av barnskrik, stamp och förmaningar på engelska från lägenheten bredvid mitt sovrum.
Egentligen för sent att kallas morgon, men ännu inte dag.

Tvekar, som alltid, inför att kliva upp och påbörja dagen på allvar. Tvekar inför att brottas med klädhögsmonstret, inför att ta itu med veckans disk, inför förra veckans sedan länge torra tvätt, inför helgens nya, inför vad jag faktiskt ska klä mig i idag, inför redan som bott här längre än överenskommet, tvekar inför allt kort sagt.
Lättnadens suck, känslan av att ha åstadkommit något länge efterlängtat motiverar mig helt enkelt inte. Ingenting gör det.
Existensialismen ställs på sin kant i min vardagliga verklighet, frågan jag ständigt kämpar med inombords blir till ett hinder inför allt jag behöver, vill och kan göra.
Hjälp mig loss, ge mig klarhet, viska rätt svar i mitt öra, så att jag kommer vidare. Kom till mig i drömmen och visa mig vägen, är du snäll.


All dolled up!




Bilden ovan kammade in 15 snygging-kommentarer och 18 likes på fejan. 
Ungefär ett ton smink och en superstylad friss är tydligen allt jag behöver. 

Nu ska denna damen ta med sig en ny bok hem, köpa en flaska vin, snus och sen cocoona hela helgen lång.

Triss

Plötsligt händer det
Trissmantrat vi matas med titt som tätt visade sig bli verklighet även för mig, iallafall idag.

Plötsligt hände det, även om det bara var litet, så var det stort för mig. Fem minuters kallprat som tinade isdrottningens hjärta och samtidigt påminde om den där chansen jag en gång hade och aldrig tog.

Plötsligt hände det som jag längtat efter, bara i mindre skala.
Handtag, famntag, klapp eller kyss, jag vet vilket jag hellre valt, såhär i efterhand.

Nu: Känslohärva av hopp, vemod, längtan och saknad av något jag nästan hade i min hand.


Vokabulärinventering

Hälsningsfraser, insmickrande sensuella tonfall, könsordsdominerade tourettes-utbrott, papegojmetoden, förolämpningar på låtsastyska, Leifi Polomeros-referenser och allmänt kall- och varmprat omger mig dagarna i ända.  

Tänkte först att detta inlägg skulle innehålla mina vanligast förekommande hörda och uttalade ord, men när jag börjat med listan, så märkte jag att det blev lite väl vulgärt och provocerande, så ovan beskrivning får räcka.

Inte så konstigt att man blir anklagad för att använda grovt språk av sina vänner..


Bildbomb!

Här kommer bilder från söndagens förberedande färgningar och även från visningen på Lokomotivet i Eskilstuna.

Vi var totalt 15 modeller under visningen och nästan alla kom från Stockholm till Eskilstuna med buss runt 12-tiden igår. Resten dök upp mellan 13 och 15. Det var ovanligt många killar på denna visning, 6 st, och det var såklart  extra kul för oss tjejer.

Stort tack till alla härliga, som var med och gjorde måndagen den 10 oktober till en rikgtigt kul och lite mer glamourös måndag än vanligt!

Fick tyvärr inte med alla på bild och fler egobilder på mig efter scen-stylingen av mitt hår tillkommer, så snart jag lyckats redigera bort mina devileyes-pupiller!

Före-bild på mig

image description

Med milkshake-rosa färg i håret
image description

Efter första infärgningen av mitt 'sönderblonderade' hår..
image description



image description

image description

Fick lite mer färg, då det rosa inte riktigt "lyfte", så bra som frisörerna ville..


Så var jag färdigfärgad, 5 h senare.. Det tar alltid lång tid när man preppas inför visningar/kurser, eftersom det oftast är färre frisörer än modeller.


Straight to tillklippt med snaggade sidor och visningssmink!


Frisör-Ola kollar in Elina/Boy George




Snygga, uppsminkade tjejer: Jenny, Alexandra och Elina med Chris i högerperiferin


Amy Angelface


Lunch serverades kl 16-ish..






Ovanligt bra visningsmat: pasta med pesto, kyckling och citrussås.




Kolla hennes ögon, wowsa! Så jävla het!


Tomboy Litler innan jmitt hår skulle stylas på scenen..


Jag, som inte ens gillar gingers, älskar allt med hans look! Gulle! Charmtrollsleendet hjälpte såklart också till..




Waiting in vanity: Martin, Elina i full utstyrsel



Tant Raffa, som fick namnet med anledning av sin leopard-BH och den vulgära sminkningen Jörgen gav henne


Snygga Madde, som fick den orangeaste jackan


Alla snygga killarna med mr Spock/Håkan/Jim Carey fr Dum & Dummare i mitten


Gruppbild från utanför Lokomotivet.
Rickard, Elina, jag, Alexandra, Amy Angelface, Linda och Martin.

Oooze


Jag utstrålar tydligen väldigt mycket sexuell energi utan att jag ens försöker. Fick höra det igår av en person som träffat mig två enstaka gånger. Är det inte konstigt? Hur går det till?!

Bjuder på lite weheartit-sensualism:













Hårmodellshora

Igår var det uttagning för Schwarzkopfs höst-/vintervisning i Eskilstuna på Anglais.

Jag gick dit med Marie och Miranda efter en trevlig fika i Gallerian och pratade med Chris, och efter ungefär fem minuter stod det klart att jag ska inställa mig kl 11.30 på söndag för att bli lite färgad och tillklippt innan vi åker buss till visningen i Eskilstuna på måndag.

Det ska bli så kul! Känns som det var riktigt längesen jag var hårmodell nu, även om jag och Marie kom fram till att det förmodligen inte var mer än 1 år sen..!

Chris kände igen mig direkt, när jag kom in i konferensrummet på Anglais, och det är väl inte så konstigt egentligen, eftersom jag upplåtit mitt hår och ansikte till deras experimentlusta ganska många gånger, men det förvånar mig ändå varje gång hon känner igen just mig.

Något sånthär kan jag tydligen förvänta mig på söndag/måndag:



Tyvärr är min lugg lite för kort för att få till det exakt så, men something along the lines borde det bli enligt Chris.

Det roligaste, förutom att det är sjukt skönt att bli ompysslad av duktiga människor en hel dag, är att se alla andra modellers förvandling. Återkommer med bildbomb på tisdag mest troligt.

Fyrfärg

Denna vecka ska jag försöka ha minst fyra färger på mig varje dag, dels för att det är kul, men faktiskt mest för att reta min min kollega Mackan, som släppte kommentaren: "Man får faktiskt inte ha mer än 3 olika färger på sig/dag!"

Bullshit,
säger jag och kör på med mina färger.

Veckans färger hittills

Måndag: Svarta byxor, vit skjorta, knallrosa vid tröja och blommiga brogues med brunt läder på tå och häl, pistagegröna naglar.

Tisdag: Grå stickad klänning, blålila strumpbyxor, svarta hemmagjorda benvärmare, svarta stövlar och samma nagellack.

Onsdag: Svart långt linne, blå långklänning, rosa vid tröja(samma som i måndags), vita ullstrumpor och high tops.

Och ja, jag veet att det här inlägget hade varit mycket snyggare och roligare om det funnits outfitbilder, så jag ska försöka fixa det ikväll, om jag ids. (vet ni inte vad ids betyder, så får ni fråga närmaste norrlänning. There's always one around!)

Ikväll ska jag träffa Miranda och sen är det hårmodellsaudition för Schwarzkopf på Anglais mellan 18-19.
Vore kul att göra ngt nytt med håret, har haft i princip samma sorts frisyr i två år nu, och Schwarzkopf gör mig alltid aningens aningens snyggare än jag var från början.


Vissa av er vet redan

men jag tjööötar lite:

Följ mig på Bloglovin



SÅ JÄVLA BRA!

Kolla in det här:
Machofabriken

Hoppar, skuttar och applåderar åt detta fina projekt! Önskar att det införs på alla skolor och även att det hade funnits när jag själv gick i skolan.

Normer och attityder måste förändras för att vi ska komma närmare ett jämställt samhälle!  


Mitt sociala handikapp

Jag erkänner: jag har ett socialt handikapp.
Eller: Kanske tre, om brutal ärlighet och spontan elakhet räknas.

Mitt i särklass största sociala handikapp är dock att jag är nästan helt inkapabel att avläsa ironi om de inte själva skrattar tydligt åt det de nyss sagt.
Det är rätt så problematiskt i dessa dar, då alla vill och ska vara ironiska om precis allt precis hela, hela tiden.

Konsekvensen av detta blir att jag framstår som både korkad och humorbefriad.

I yngre år försökte jag ofta svänga mig med ironiska kommentarer och sarkasm, men eftersom det alltid slutade med kapitalmisslyckanden och konstiga eller bara allmänt arga blickar från mina vänner, så har jag lagt ner dessa fruktlösa försök att verka smart och rolig.
Nu nöjer jag mig med att verka otroligt dum och tråkig.


Bjuder på en bild av ironiflaggan som jag fick av en kollega efter två veckor på min förra avdelning. (Den imaginära ironiflaggan som folk ville vifta med ideligen fungerade inte så bra.)




Is this a hickey or a bruise?

Nackdelen med att lätt få blåmärken är att man ser lite lätt misshandlad ut efter en vanlig roadtrip, festkväll, parkpicnic.. Fördelen har jag inte listat ut än, tyvärr.

Se nedan för exempel, så såg mina vader ut efter 10 dagars in- och utklättrande från vår hyrbil under roadtrippen:



Ser ut som jag blivit slagen av någon batongbärande kinkybitch!

Simultanitet

Ha! Att man kan tänka och känna samma sak så simultant, det är ju läskigt!

Hade gärna skrivit ut hippievännens sms-förklaring till varför han vill sluta ses här, men det känns varken rättvist mot honom eller mig själv, så jag låter bli.

Lättnaden över att vi båda känner att detta var fint, men inte menat för evigheten är stor. Hade gruvat mig inför att ta det samtalet med honom, men nu löste det sig nästan av sig själv.

En ny era börjar. En jävligt kräsen era.
Många tror att jag varit kräsen länge, men de som känner mig vet att jag är expert på att nöja mig med mindre än jag borde.
Nu är det dags för nya tag, ett nytt synsätt som är rotat i att jag faktiskt vet och känner mitt eget värde.

Mindfuck me right over



Varför ringer man bara för att berätta att man ska in i möte och ringer sen istället?

Mindfuck av sämsta sort! Vad ska jag tro om detta? Pls advice!



Armbandet av efter skåningarnas kväll

Igår tog jag av mig hippievännens armband, torsdag-söndag fick räcka bestämde jag.

Fredagkväll innebar AW på vårt älskade hängställe Malmen med Therese, Jessica, Therese pojkvän/sambo Maggan, Atusa, Peter, Fernando, Tom och Dennis. Rätt stort gäng, men ingen festpepp, så jag gick vid kl 23.
Det var oväntat och skönt att ta en relativt lugn fredag. Jag visste ju att det skulle bli fest på lördag, så för en gångs skull var jag faktiskt väldigt förnuftig! (En liten applåd här, tack..)

Lördagen spenderade jag på stan med min älskade vän Marie, min bästa och närmaste.
Mötte upp henne hos frisören i Sturegallerian, köpte silverschampo till mitt gulvita hår och sedan blev det fin lunch i solen på Zanzibar vid Norrmalmstorg. Fancy fresh och riktigt mysigt! :) 
Efter det åkte vi till Mariatorget, gick lite vilse på väg till bolaget och sedan raka vägen till Tvålpalatset för VILAs kollektionsutförsäljning.

Det är något jag kan rekommendera till alla tjejer. De har såna utförsäljningar 1-2 gånger per år,oftast en på våren och en på hösten. Det finns massor av kläder och alla plagg kostar mellan 50-250 kr, förutom jackor som kan kosta upp till 600 kr, men det är riktigt bra priser på allt, som sagt.
Efter en lyckad shoppingtur blev det en soldränkt fika på Café Rival, där vi även fick en glimt av Carolina Gynning på uteserveringen. Fin bonus på en riktigt go' dag i solen med bästa möjliga sällskap! Tack Marie och solen! :)

På kvällen blev det fest hos en ex-kollega i Danderyd, dresscode: kavaj, så det var bara att pallra sig hem och byta om till knallrosa strumpor och klänningen på bilden. (Den är dock 2 år och 11 månader gammal, så frisyren och skorna stämmer inte. Missade att ta outfitbild i lördags, tyvärr!) Matchade med glatt humör och pistagegröna naglar.


Sammanfattning av festen: Vänner, kollegor, bekanta och nya ansikten, 3 skåningar, en massa mousserande, god plockmat, relationsprat, röksällskap och skitsnack på balkongen, taxi till stan och McDo-mat med kvällens fjärde skåning.

Efter lördagskvällens relationsprat och en hel del grubblande på söndagen knöt jag upp hippievännens armband, efter insikten att vi faktiskt tänker alldeles för olika för att kunna vara seriösa. Måste prata ut med honom denna vecka, avsluta och känna mig ärlig och härlig igen. Wish me luck!

(Jag behöver det, då jag är dålig på viktiga samtal, som det här, där någon riskerar att bli ledsen. Det är ju så mycket lättare att bara spela med..)

RSS 2.0