Ball & chain

Favorit i repris: Blue on blue med mitt ball and chain-halsband.
FånleendeTror inte denna bild behöver någon presentation.


Kvällen igår

Igår träffade jag Eva-Mari och M på stan efter jobbet, det var mysigt. Sista uteserveringskvällen, kändes det som. Skönt att inte frysa, även om jackan var öppen och strumpbyxorna fick stanna hemma. Skönt också med fint sällskap i kvällen.
Hade saknat M mer än jag trodde, märkte jag när han kom.
Min lilla hippiedejt, min raka motsats vad gäller allt som har med världsbilden att göra. Kanske inte en perfect match, eller så kanske det är det, vem vet?
Det enda jag vet säkert är att han ger mig något jag mår bättre av, något jag inte fått av någon annan på länge. And it feels good, så jag kör på det ett tag. Inte hela världen om det inte varar livet ut, eller hur?

(M visade mig och Eva-Mari att han lärt sig göra makraméarmband och sedan visade han mig ett som han börjat på till mig. Inte alls något som faller under kategorin 'min stil', men visst är det väl gulligt? Eller är jag bara fånig?)

När vi satt på Tullys uteservering strax efter halv nio, kom två killar gående nerför Götgatan med varsin snittbricka, de kom från ett avslutat event i Brunogallerian, sa de, och snittarna hade blivit över. Istället för att bara kasta dem, gick de alltså Götgatan ner och delade ut snittar till alla som ville ha.
Snacka om bra initiativ! :)
Alla de mötte blev glada, även vi, fast jag fick inte i mig mina, för jag var så mätt av soppan jag åt tidigare och min vaniljlatte med extra socker gjorde nog också sitt till.. Men, väldigt fint inititativ, som sagt. Mer sånt oftare!

Sen åkte vi hemåt med tunnelbanan alla tre, nu när gröna linjen återigen går mot Hagsätra.
Självfallet utan fungerande skyltsystem och ideligen med 'spårhinder'(vad nu det innebär, men det verkar vara den nya omskrivningen för 'spårfel'/'växelfel' som SL/MTR använde förra hösten) och framförliggande tåg, som leder till förseningar. Självfallet.


Determination

Saker man gör när man stängt lekstugan:

1. Raderar sin profil på 'oseriösa kontaktsidan'

2. Slutar logga in på 'seriösa nätdejtingsiter' och Speedflirt

3. Raderar potentiella 'kandidater's telefonnummer ur telefonboken

4. Försöker sluta med dubbeltydiga uttalanden och överlag slutar med sexprat med alla utanför den innersta vänkretsen

5. Visar sin numera enda 'dejt' lite extra intresse via telefon

6. Blir lite svartsjuk och får jobbiga tankar, när ovan nämnda dejt sms:ar eller pratar om andra tjejer

Så gör man iallafall om man heter Linn och är van att seriedejta eller minst ha en 'kandidat' som backup och nu råkat bestämma sig för att det är färdiglekt ett tag.

Det där lät inte så charmigt eller bra, men så är det litegrann här, jag skriver inte ut allt om mitt liv på bloggen, varken positiva eller negativa saker, men vissa saker skriver jag och de är helt ärliga och direkt sprugna ur mitt eget lilla kortklippta huvud.

Senildement specialagent

En äldre man och kvinna är inne på banken, när en rånare plötsligt rusar in genom dörren och beordrar att alla kunder ska lägga sig på golvet med händerna på ryggen. Alla gör som han säger, utom gubben i det äldre paret.
Han står kvar och stirrar stint på rånaren, visar klart och tydligt att han minsann inte kommer att lägga sig ner på golvet bara sådär. Rånaren skriker: "Lägg dig på golvet, gubbjävel! Hör du dåligt?!" Gubben svarar klart och tydligt: "Nej, det tänker jag inte göra." varpå hans fru rycker honom i rockärmen och viskar: "Gunnar! Lägg dig ner som oss andra, så går det här bra!" Gunnar svarar: "Aldrig! Jag är specialagent! Och det blir inget rackarns rån här idag!"
Han fortsätter stirra stint på rånaren, som börjar flacka med blicken och springer ut igen, lika fort som han kom.
Alla i lokalen reser sig och drar lättnadens suck. Gubbens fru: "Gunnar, du är inte specialagent, utan senildement! Det var det doktorn sa, senildement, inte specialagent!"
Den här lilla roligheten har jag haft på hjärnan hela dagen, eftersom jag känner mig ytterst senildement själv idag.
Dagen började med att jag försov mig 40 minuter/glömde att det var arbetsdag och tänkte "Åh, lördag, skönt att sova ut!" istället, sedan glömde jag både matlådan och tampongerna hemma, fick sminka mig på tuben pga den glömskeförorsakade förseningen, sedan satt jag i receptionen här på jobbet över lunchen och när jag skulle gå därifrån för att ta min egen lunchrast, så kunde jag knappt få på mig jackan innan jag skulle gå ut.
Stora problem med vardagslivet idag m a o!

Vad är det som händer, termiter i hjärnbarken, ellarr?!


Saker jag önskar att jag aldrig lärt mig

Here goes:

Luftrapa/rapa som en riktig karl.
Not so fresh, not so ladylike och absolut inte särskilt mysigt. Dock väldigt praktiskt när man har en gasig mage.

Tack Karro! (jag vet nog att du läser!)

Att känna mig bekväm med att prata om sex med alla möjliga.
Kan tyckas som något onödigt att ångra, men som tjej ger det ett lite mindre seriöst/väldigt lösaktigt intryck. Jobbar just nu hårt med mig själv för att lägga av med detta i största möjliga mån. Re-branding of myself is in progress. Orkar inte ha SEX inpräntat i pannan längre. I am more than that!Tacket går till alla som pratat sex med mig genom åren, det här var helt onödigt att lära sig!

Att snusa.
Helt överflödigt, men ack så gott det är med godnattsnusen!
Saknar dock nicokicken man fick i början, men pallar aldrig vara utan så länge att grinigheten går över, för jag blir så sjukt sur när jag inte snasat på en dag eller två.You make me sick!

(I övrigt en bra låt från början av P!nks karriär, inte bara en bra inläggsrubrik.. ;) )

I bloggosfären diskuteras tydligen denna lilla flickas 'karriär' som modell i bl a franska Vogue rätt flitigt just nu, sen som jag är hittade jag diskussionerna först idag, skämmes på mig!

Jag tycker det här är helt sjukt, att man som opinions- och idealskapare får igenom såna här förslag och trycker ut såna här bilder på en liten flicka till allmän beskådan.
Mina tankar associeras direkt till alla little miss pageant-flickor runt om i världen(främst USA), som sminkas som vuxna kvinnor, sjunger, dansar och uppträder och sedan fotograferas till alla pedofilers förtjusning! Usch, bara! You make me sick, franska Vogue, hör ni det?! USCHABUSCHAFYFANBLÄ! 

Hon är för i helvetes jävlar bara TIO ÅR gammal, låt henne vara ett oskyldigt och oförstört barn några år till!
18-årsgräns på modellyrket tycker jag borde införas snarast. 

Att bli inkastad/inföst/invigd/whatever in i den pressande, granskande, hetsande och utseendefixerade branschen där modeller arbetar vid lägre ålder än 18 år är inte hälsosamt för någon! Det är inget annat än förödande att börja modella innan man är färdigväxt och iallafall någorlunda säker på vem man är och vad man vill med sitt liv. Att istället bli tillsagd dagarna i ända hur man ska se ut för att få jobb och bli omtyckt är ju inte direkt ett bra sätt att bygga självförtroende och självrespekt, eller för den delen en grund att bygga sin självbild på.

Avslutar inlägget med denna smakfulla bild, där bildtexten lyder: "Vilken makeup är passande vid vilken ålder?" Något redaktörerna borde ha tänkt på innan de valde att använda ett barn som modell! GODFUCKINGDAMNIT!


Flockdjur

Mitt jobb går ut på att svara i telefon, ta emot mail med beställningar och felanmälan samt att lägga ärenden i enlighet med dessa för kunder inom företagets 6 affärsområden och det är ganska itnressant många gånger. En sak som jag märkt på sistone är att människan verkligen är ett flockdjur.
Detta är ju inte direkt breaking news för någon som inte levt under en sten de senaste hundratusen åren, men ändock:
Det är otroligt hur många människor som kan tänka samma sak samtidigt!
Vi har vissa perioder under dagen då det ringer oavbrutet i 20-40 minuter och sedan är det lugnt i kanske 2 timmar och sedan kommer en ny våg igen.

Inte klokt, när man tänker på att vi 4 som arbetar med detta finns tillgängliga från 7:30 till 18:00 måndag till fredag!Desillusioner

Ibland glömmer jag bort hur jag ser ut eller hur gammal jag är.
Minns drömmar från yngre dar, när jag såg mig själv med andra ansikten och frisyrer i drömmen, men ändå visste att det var jag.

Konstigt? Ja, men jag är en konstig person. Kinkig, rationell och konstig. Deal with it(om du måste ha mig i ditt liv, dvs, om du inte måste, så är det ju skitsamma, eller hur? Och ja; jag älskar både kommatecken, långa meningar och parenteser.. )


Snygg nog för ett eget inlägg

Hittade denna bild när jag surfade på weheartit för att hitta bilder till förra inlägget, och den är bara sååååå sjukt snygg!
En dag ska jag också mixtra ihop så sexiga, suggestiva bilder. One day you will see!Så häftig, färgerna, kontrasterna och uttrycket i bilden är ju helt fenomenalt!

Veckans alla födelsedagsbarn

Denna vecka fyller väldigt många personer omrking mig år, så jag tror nog vi alla vet vad era föräldrar gjorde där mellan jul och nyår..! Mhi-mhi-mhi-mhi-mhimhi-mhii.. ;p

Måndag: Charlotte, som jag pluggade kurser med i Övik, grymt trevlig och smart tjej!

Tisdag
: Danny på Triada och Kasper från Köpenhamn; Grattis boys!

Onsdag
: Fina Belsam på Tele2 :)

Torsdag
: Min Täbyvän Mike, iallafall enligt fejan, men han själv säger att det inte är hans riktiga födelsedag.

Idag, fredag
: Eva-Mari som flyttade hit från Sandviken för 2-3 år sen och Evelina som jag jobbade tillsammans med på mitt första riktgia jobb här i stan. Grattis tjejer!

Söndag: John på vår avd, som hjälper mig och är snäll, än fast jag är sur och svär när det jävlas..Hurra och stort grattis till alla er som fyllt och fyller år denna vecka!
Ikväll är det fördelsedagsfest hos Eva-Mari och imorrn är det fest hos Anna-Carolina och på söndag blir det brunch/fika med Miranda och feijna Leijna från Norrkan.

Fullt upp med mina lovely ladies heela helgen lång, just the way i like it! ^__^Passion?

"Vad är din passion?", frågade mig min kompis Erik under vår långa Europaroadtrip.

Den frågan har nu förföljt mig sen dess, sen den där julikvällen på hotellrummet i Sydtyskland, när vi hade färgat Karros hår blodrött och druckit både vin och öl, skrattat och bråkat om ödets vara eller inte vara.

Vad är egentligen min passion? Det där som gör livet värt att leva för mig, som är "min grej", eller hur man nu ska definiera sin passion..

Är det mat, foto, sång/musik, mode, reklamfilm, böcker, nagellack, resor eller språk?
Hur vet man vad som är intressen och vad som är ens passion?

Fick ett svar från en vän:
"Släpp alla dina behov av att känna tvång, rädsla eller stress för att bevisa något. Att stressa för att hitta en passion är inte den rätta vägen. Töm dina tankar och hitta dig själv. Att känna sig själv är första steget till självförverkligande."

Mitt tråkrationella svar blev såklart:
"Men, hur ska jag kunna lära känna mig själv utan att tänka?"

Vi är såna motpoler, denne vän och jag: jag är faktafokuserad medans han är filosofisk och ganska mycket uppe i det blå. Men vad har man för utbyte av vänner som tänker i samma banor?

Ikväll ska jag filosofera vidare ang det här med passion, det enda som är säkert är att min inte är funnen ännu.


Berätta gärna vad er passion i livet är och hur ni upptäckte den! 

Intressant lekstuga
Igår skrev jag en status om att jag ska "stänga lekstugan" fram till våren, det var tydligen väldigt intressant för mina vänner, som gjorde den statusen till en av de mest kommenterade den här månaden.

Jag tycker att det är väldigt märkligt hur intressant ens sexliv kan vara för ens vänner!
Alla vill vara med och bestämma om jag ska hålla lekstugan öppen eller inte genom vintern.

Själv känner jag mig just nu mest less på alla sexfixerade personer som figurerar runtomkring mig. Det finns ju så många andra roliga saker i livet, så kom igen nu, vänkretsen!

Självklart är sex roligt och skönt, men när det blir något som alla tror är ens enda och huvudsakliga sysselsättning, så blir man jävligt trött, iallafall om man i det här fallet är jag. Trött på att alla andra vet så jävla väl precis vad man gör och inte gör med vilka och hur i sängen.

Nu stänger jag lekstugan, jag bestämmer mig nu. Inget mer snusk, trams och fulprat. Snacka inte sex med mig mer, jag har mer innehåll än att behöva vara någon med 'SEX' inpräntat i pannan. Vill jag prata om sex med nån, så tar jag upp det själv, men just nu är jag, som sagt, riktigt trött på det.


Provocerande tackIgår fick jag denna fina lilla pamflett när jag kom ner från tunnelbanan i Kista.
"Tack för att du inte tar bilen. Du bidrar till kortare bilköer." står det 

Det är väl för fa-an inte därför jag tar tunnelbanan varje dag!

Jag åker tunnelbana för att jag inte äger en bil och det kanske beror litegrann på att jag inte riktigt vågar köra i stan...

Varför alla måste gå till Lemurberget på Skansenakvariet!Och sist, men inte minst, höjdpunkten, min kompis Lemmy och jag! :)


Alla vi som älskar motljus klappar nu!

Motljus fotas bäst med Hipstamatic enligt mig, se nedan målande exempel:Tuesday's gone, wednesday too

Igår började jag dagen med att bli helt intrasslad i min sjal, så jag inte såg någonting, tappade min iphone i marken (denna gång med skärmen uppåt(win!) och sedan blev jag nästan överkörd av en buss på övergångsstället! Skön start på dagen, får jag säga..

Sedan var det business as usual på jobbet: många samtal, snicksnack, gnäll och pikar från kollegan och en hel del skratt. 
Vid 16-tiden fick jag ett lite mindre roligt privat samtal mitt i allt. Ett samtal som fick mig att tänka till litegrann när det gäller konsekvenserna av mina handlingar, både för mig själv och andra personer. Något jag definitivt borde göra oftare, men som jag tyvärr misslyckas med lika ofta. Att det ska vara så otroligt svårt att tänka efter före, jag förstår det inte!

Träffade upp Mike och Eva-Mari på Retro efter jobbet, blev en mysig stund med snack, vin och mat.
Tog ett samtal med personen som jag sårat, efter att jag lämnat mina vänner. Det var rätt känslomässigt, men jag tror vi är OK nu. Avslutade kvällen med en vaniljlatte på mitt favoritfik BelMondo innan jag åkte hem och spelade Wordfeud tills jag somnade.Vem läser Metro Mode på toan?Hittade gårdagens Metro Mode när jag var på toa nyss, undrar vem av mina eminenta kollegor som suttit där och läst den i godan ro..? Kul att se att det är fler än jag som läser modebilagan, hursomhelst.

Det märkliga med det hela, sett ur mitt ibland ytterst stereotypa perspektiv, är att detta hände dagen efter att nästan hela vår ekonomiavdelning(som är en av få kvinnodominerade avdelningar på företaget) åkt till Island..


Dum, eller bara osäker?

Det finns, i min åsikt, inget mer förödande för ens självkänsla än att någon gör en osäker och får en att tvivla. Logiskt, såklart, men det är något som jag har tänkt på mycket på sistone.

Det finns personer i min absoluta omgivning som kan göra mig otroligt osäker på mig själv och min förmåga, främst på jobbet som tur är, vilket är jättejobbigt, eftersom det också får mig att ställa en massa kontrollfrågor om allt och inget, och i sin tur får mig att verka väldigt korkad och det är det absolut värsta jag vet!
Snacka om ond spiral!

Omformulerat kan man säga att det finns ingen som verkar så korkad som någon som är osäker på sin sak.
Personen kan vara hur kompetent eller intelligent som helst, men osäkerheten(som kan vara orsakad av egentligen vad som helst: desinformation, spydiga eller nedsättande kommentarer, dagsform etc) gör att personen i fråga verkar helt tappad bakom en vagn och således inte kommer att vinna varken trovärdighet eller mandat för sin sak.
Det kommer också att leda till en ökad osäkerhet och än mindre mandat i andras ögon.

Ain't that a bitch?

Hur gör man egentligen för att komma ur såna här onda cirklar?
Jag tycker det är svårt, enda sättet att komma ur det när det drabbar en i ett arbetssammanhang är att med kompetens överbevisa den som konstant sänker en. För att kunna göra det krävs att man kan distansera sig till "sänkaren" och sedan ta hjälp av någon som faktiskt tror på ens förmåga.


Linnea Strid

Simply amazing! Detta är alltså INTE fotografier! Sjukt skicklig tjej, jag är överväldigad och imponerad!
Skiter i

Ja, så är det, jag skiter i de sk dieterna nu, ska försöka äta vettig mat och börja träna snart istället.

Bara den eviga förkylningen kan släppa greppet någon j-vla gång..! Så fort man tror att man börjar bli frisk och känna sig lite piggare, så börjar det klia i halsen igen efter ett par dar!

Orka hålla på och må dåligt över att man inte får äta ditt och datt.. jag kör nog på Carina Berg-metoden istället: äter vad jag vill, när jag vill! Det verkar ju fungera utmärkt för henne, lilla stickan! ;PKontrollbehov?

Gud, vad det är skönt,
att inte veta sitt eget bästa

Att gå på en diet,
och sen rusa som en tjur,

rakt in i nästaaa!


Japp, här sitter jag och parafraserar bob hund-texter för att illustrera min 'diet hopping', lite laidback sådär, som man gör ibland, när saker bara kommer in och ut ur huvudet hursomhelst.

Har börjat veckan med att gå tillbaka till LCHF-livet, kör ett race med Mike, vi peppar och håller koll på varann, så att vi äter ordentligt och inte fuskar eller slarvar (dvs inte äter för lite heller).

Jag har kommit fram till att jag nog inte är gjord för att ha frihet under ansvar när det gäller mat.. Jag måste helt enkelt ha regler för vad jag får äta, hur mycket och när jag får äta det. Det ger en extra strukturdimension till mitt liv, som jag just nu känner att jag behöver..
Kanske borde byta ut den mot en träningsrutin istället, eller vad säger ni, mina trogna läsare? Any input = good input in this matter!


Dagens konstigaste samtal

'Kan ni hjälpa mig att få tag i en ny fjärrkontroll till TV:n?'

'Menar du att du köpt en TV av oss? Vi arbetar bara med företagskunder...'

'Nej, alltså, jag har köpt TV:n på Mediamarkt, men nu har fjärrkontrollen lagt av.. Men det är ju en Sharp-TV, och ni säljer väl Sharp..?'

'Ja, det gör vi, men inte TV-apparater, och inte till privatpersoner, utan vi säljer ju kopiatorer, skrivare, projektorer och växelsystem med mera till företagskunder, mestadels kontor...'

'Hmm, okej, men kan ni fixa en ny fjärrkontroll till mig, eller?'

'Nej, det kan vi tyvärr inte, eftersom du inte köpt TV:n av oss och eftersom du inte är företagskund heller. Du får vända dig till Mediamarkt, helt enkelt.'

'Okej då..'


Just sayin..

Nowadays everybody wanna talk, like they got something to say, but nothing comes out when they move their lips, just a bunch of jibberish, and whythefuck is that, cos they forgot about Dre!

Oldschool-Eminem vet vad som gäller.


(Även när det gäller att vara white trash-snygg på pressbilder från förr!)

RSS 2.0