Bra grej!


Bilder från Attitude-mässan 27/11 i Kista

Jag fotade väldigt lite, men här kommer iallafall några bilder på det jag tyckte var sevärt.




Snyggaste kroppen i Sverige!









och en som var lite scary... Inget hår, stora sillisar men riktigt fierce look!




80 kg till nyår?!

Japp, siktar nog på 80 kg i matchvikt till nyår.
Ett lätt mål att nå, om mina kära vänner ska fortsätta att göda mig med kakor, tårta, Rocky Road-kladdkaka med mashmallows och kolasås, go-mat och finvin fram till dess.

Det är liksom ätarmaraton helgerna i ända. Gott, men inget vidare bra koncept för att behålla den åtråvärda timglasfiguren.

I fredags var det AW med jobbet, då åt vi pizza och drack vin på kontoret.

Lördagen rivstartades med micrad färskpasta med hemlagad quornfärssås och ketchup, sedan barnkalas med paj, rökt lax, Rocky Road-kladdkaka med mashmallows och kolasås och the till det. Några Ahlgrensbilar slank också ner på samma kalas..
Sedan åkte vi till Sjöstan där Mathias(min bästa vän Maries sambo och blivande man) stod och bakade två mjuka kakor, en som skulle bli tårta till söndagen och en saffranskaka. Enligt Maries instruktioner hade han bara förberett för- och efterrätt till oss. Förrätten blev smörstekt rostbröd med hemmalagad skagenröra med vällagrad hårdost, vit och röd rom. Smarrigt! :)
Efter detta blev det film med popcorn, cheezballs och jordnötter, clementiner, Amarone, lite choklad och julmust. Lagom till mitten av filmen fick vi en stor skiva saffranskaka, täckt med hjortronsylt, -likör och hemmaslagen vaniljcrème, mmm-mm!

På söndagsförmiddagen åt jag havregrynsgröt med en stor smörklick, en specialkombo som jag älskat sen barnsben, innan jag åkte med Marie till Attitude-mässan i Kista där vi snurrade runt i ett par timmar och bara mös bland alla montrar och sminkmoddeller.
Efter mässan åkte vi raka vägen tillbaka till Hamarby Sjöstad för att fira Mathias i förskott, han fyller nämligen år idag! Vi fick lasagne direkt när vi kom dit, och så stod Mathias och hans mamma och bakade hjortron-kolakakor och chokladmördegskakor med nötfyllning. Tårtan fick chokladcrème med banan som fyllning och ca 5 cm grädde inuti samt utanpå. Till det julmust och Amarone, naturligtvis! ;)



Mycket mat blir det, och det blir nog ingen hejd innan nyår, inte om man ska tro Mathias iallafall...

To be continued.. 

Advent på jobbet, men inte hemma


Pink on red


Ber om ursäkt för dålig bildkvalité, oredan i bakgrunden m m, men jag tror att man ser vad jag försökte göra ändå.. ;)





Önskelista!

Här kommer bilder och länkar till saker jag gärna vill ha i födelsedagspresent eller julklapp(för mig skiljer det bara 2 dagar, så jag brukar ha samma lista..):

Fjäderörhänge från kyssjohanna:
 eller


Något av armbanden från Lite Kalabalik, som jag skrev om i detta inlägg.

Säsong 3 och 4 av Dexter.

 


Presentkort hos Nelly.com och Asos vore också fint!

Eller nya satin-sängkläder från Hemtex...


Böcker är också uppskattat, såklart, högst på listan just nu står dessa tre:



Tredje delen i serien om Victoria Bergmans Svaghet, den bör komma snart, tycker jag!



Enligt många den roligaste biografin i år:


En fin pärlkrage är heller aldrig fel.. :)


Devil went to heaven

Min lilla älskling, Devil, pappas beaglekompis och familjens älskade gullegryn återförenades med aussiestorebror Morris i lördags.
Han skulle fylla 8 människoår om några veckor, men han fick en infektion i nacken och svullna ögon, så det blev enkelresa till veterinären och en evighet i hundhimlen istället.

Sorgligt är bara förnamnet..

Morris var alltid den tillbakadragne äldre brodern, bättre vetande och omhändertagande, vise medans Devil var busfrö och spelevink, de var som två små håriga sladdbarn i familjen och nu när båda är borta, så känns det tomt. :(

Morris fick sin enkelresa i juli 2009 och nu var det Devils tur, som sagt.


Hair tomorrow..?

Har bestämt mig för att försöka spara ut håret, iallafall till en kort page, men det känns såå jobbigt.. Kommer ta minst ett år att få ut det till en acceptabel läng. Och hur f***n kommer det se ut under tiden?! Men jag är just nu rätt trött på min nuvarande frisyr, som jag hållit på och klippt ner, till ur och sen färgat på och av, mörkt och ljust, hit och dit med jämna eller ojämna mellanrum.

Tänker mig nåt sånt här:

 eller

och ungefär/förhoppningsvis, såhär medans det växer ut:



Vad tycker ni?


Lördagmorgonsdröm

Imorse drömde jag en ovanlig dröm.

Jag var på semester, som jag ofta är i mina drömmar, med familjen i ett varmt land. Som vanligt var ingen lik sitt riktiga jag till utseendet i drömmen, men jag visste ändå vem som var vem.
Det var fint o mysigt i ungefär en dag, innan det gick upp för mig att maffian var ute efter min guldring, som jag fick när jag konfirmerade mig! De hotade mig face to face o sen kom de till vår bungalow, som av oklar anledning hade glasdörrar med konstiga lås, för att hämta ringen. Jag blev såklart livrädd, men fick hjälp av familjen att döda inkräktarna.
Sedan var vi på någon sorts upplevelse-/smyckes-/matmässa, och jag kände mig fortfarande förföljd. Vi lallade runt lite på mässan och kom till en monter där man kunde åka någon sorts bana, som Blå Tåget ungefär, som skulle ge en insikter om miljön, tror jag. I slutet av banan fick man välja en av tre möjliga utgångar, och efter det valet så var vi ute på en bakgata på Söder! Jag hinner knappt ställa mig upp efter åkturen innan någon säger åt mig att hoppa in i ett hål i väggen, och samtidigt tar tag i mig, så jag kommer in med benen före. Väl inne, så sitter jag på kanten till öppningen där jag kom in, tittar mig omkring och ser att jag har sällskap av alla mina favoriter i hiphop-Sverige! Den personen som drog in mig genom gluggen vet om historien med ringen och lovar att skydda mig, så ringen inte hamnar i fel händer.
Ungefär där blev jag väckt av vad jag trodde var någon som knackade ihärdigt på vår dörr, som sen visade sig vara någon som spikade på våningen ovanför.

En konstig sak i drömmen var att jag var förlovad, med min bästa väns ring på ringfingret, utan att veta vem min fästman var.

Mycket märklig dröm!


It's genious, M!


Fick feeling på jobbet, eller hmm, feeling var fel ord.
Rättare sagt: Jag var uttråkad och osäker på om jag ville ha denna färg på helnaglar. Tycker det blev helt ok, med tanke på att jag inte hade tillgång till borttagning + tops.

Suktar fortfarande efter Chanels matta överlack, så jag kan göra snygga matta varianter av alla mina lackningar..!




(Dagens inläggstitel är tagen från namnet på lacket.)

Homecoming

Det finns två frågor som mamma alltid brukar ställa när jag kommer hem:
1: 'Har du träffat någon trevlig kille?' ('Ja, många, men ingen som är speciell', brukar jag svara då)
2: 'Ska du inte flytta lite närmare, till Sundsvall, kanske?' ('Men jag trivs ju i Stockholm, mitt liv är där nu..')

Denna gång var det dock annorlunda, den första frågan kära mor ställde nu var:
'Har du ätit go'matn?' samtidigt som hon klappade mig på magen..
Jag kontrade med att fråga om hon tyckte att jag blivit tjock sen sist och fick 'Ja, litegrann..' som svar.


Inspiration!

Zana Bayne är en fantastisk kvinna! Hon utgår från New York och designar läckra läderselar att bära utanpå eller under kläderna. Det låter udda, och det är det. Det är även riktigt jävla snyggt! Funderar seriöst på att beställa hem en lite nättare sele att bära utanpå enklare klänningar eller varför inte utanpå en vanlig vit skjorta?

Se bara denna bild från samarbetet med Prabal Gurung.



Fler exempel finns på hennes hemsida och på bloggen Garbage Dress kan man läsa om nya projekt och samarbeten hon jobbar med.
Fick först nys om den via denna sköna blogg.

Hur snyggt är inte det här, liksom! Fukkin' A!



-10

Idag ska jag åka till Övik för att mysa med familjen hela helgen, därför var jag tvungen att packa en liten väska igår. När jag var klar med packningen, så var jag både hungrig och snussugen, så jag tog kortet i vacker hand och traskade iväg till OKQ8.
Klockan var 20:50, när jag kom till kassan och damen frågade mig om leg (och upplyste mig om att de stänger kl 21..). Leget låg såklart kvar hemma, eftersom jag inte visat leg för snusköp mer än en gång tidigare. Snabb check på klockan och spurt hem, plockade leget och sedan sprang jag nästan hela vägen tillbaka.

Detta är stort för mig, springandet alltså, för jag har annars inställningen att jag aldrig springer om jag inte blir jagad. Nu var jag jagad av klockan.
20:58 var jag tillbaka vid kassan och slängde fram leget till en förvånad kassörska. 'Oj, ja, det var värst!', sa hon. Jag blev glad och sa att det är bra att de kollar och att jag bara är ovan.
'Vi måste ju kolla alla som ser unga ut..' hade jag ringande i öronen hela vägen hem och flera timmar efteråt.

It's the little things.. Real sweet att någon tycker att jag ser 10 år yngre ut.


Once again, with feeling

Mördarond axel som lindras av asiatiska tigerbalsamplåster från snäll kollega, galna kunder och felbeställda toner, sena servicekillar och nya norska serien Dag på SVT Play, bakad potatis med skagen, filmsnack, nya nötter o vitaminvatten, så har min dag sett ut idag.

Hur var er?


Behov

Vissa behöver en spark i arslet, vissa behöver en klapp på axeln, andra behöver en käftsmäll och några en kyss.

Jag behöver en sked, en riktning och förmodligen minst en 2 av ovannämnda.




Vad behöver du?

Bloggerism

Okej, nu blir det lite post-lunchfilosofi här, lite eftersom tanken dök upp i mitt huvud och lite för att jag fick dåligt samvete för mitt dåliga uppdaterande hittills. Ett inlägg sen i fredags, det är inte helt ok, när jag ändå bestämt mig för att blogga.

Idag filosoferar jag lite om att blogga, det är en rätt enkel grej att göra, många tycker att det är kul och man sugs lätt in i uppmärksamhetssprialen/besökarjakten och helt plötsligt sitter man med Bloglovin' som startsida och voyeurar rakt in i alla möjliga personers privat- och/eller arbetsliv, garderober, inspirationskällor, tankar och fantasier, drömmar, mål och tragedier.
Man skrattar och kanske ibland gråter åt det som andra väljer att visa upp och man drömmer sig in i någon annans drömmar och verkligheter.

Varför bloggar man då?
Vissa bloggar för att de har ett stort intresse, en talang eller passion, som de vill dela med sig av, vissa använder bloggen som ett levande CV och vissa, bl a jag själv, bloggar för att de blivit pushade till det, för att 'det skulle vara så kul om du hade en blogg, jag skulle alltid läsa den' etc.

Jag tycker oftast att det är ganska svårt att vara sådär lagkraftigt rolig i bloggen, som man lätt är i levande livet, när man t ex berättar om vad som hände den där fredag-/lördagskvällen, vad den där konstiga killen eller tjejen sa eller bara lite snabbt återberättar maniska tågpredikartantens senaste ramblings för sina närmaste.

Det är lätt att man censurerar och utesluter information eller hela inlägg, för att undvika att såra eller förarga någon i ens närhet, och på så sätt är bloggen inte friare än något annat på internet.
Alternativet är såklart att blogga anonymt, men hur får man då trafik, om man inte postar sin länk på fb varje vecka eller månad?

Och vem vill läsa en snäll blogg, utan skvaller eller skitsnack, som inte har något annat tema än just ens eget liv? Inte så värst många, faktiskt.

Det enklaste är ett ha en modeblogg, har jag kommit fram till, för då behöver man bara lägga upp lite fina bilder, skriva ett pra rader om varför just denna designers S/S-kollektion är så fantastisk, varför man bara måste ha just de där skorna/den väskan/jackan och sedan är man klar..

Fotobloggar är också easy-peasy, inga konstigheter där: fota lite och sedan straight to blogginlägg.

Men det är just det här med att sålla, lägga ut tillräckligt mycket om sig själv för att verka intressant och tillräckligt lite om känsliga saker, för att inte såra och förarga eller göra bloggen för personlig, för det blir också ointressant.

It's a tricky-tricky, som det heter i Röyksopps låt.
Så rätt de har, så jävla rätt de har.





ps: Detta inlägg påbörjades kl 11:55, sedan kom det samtal och lucnhen blev lite försenad, och efter lunch, från ca 13:30 har det varit kö i ett kör och vi har 2 st sjuka, så nu är jag stekt i hjärnan efter ca 50-60 samtal om kopiatorer, telefonväxlar, tonerbeställningar och fjärrskrivbord. ds.

Tack för uppmärksamheten!

Cowboyslips à la 2011

När jag var liten, dvs i början av 90-talet, var det under en, som jag minns det, kort period väldigt modernt med cowboyslips. Det tänkte jag på imorse, när jag knäppte fast mitt nyinköpta favoritsmycke under skjortkragen; modern day cowboy tie!
Det rimmar ju nästan i alla fall, men framförallt är det snyggt som satan.

Inspirationen kommer från någon av de ca 40 modebloggar som jag nästan dagligen följer, minns tyvärr inte vilken, då det var några veckor sedan jag såg det inspirerande originalinlägget, då med stel cuffchoker under stel, vit skjortkrage.

Min tappning nedan:


Wishlist

Hittade just mitt nya favoritsmyckesmärke: Lite Kalabalik!

Här kan ni se kollektionen som finns att köpa hos Kyss Johanna, som jag tills alldeles nyligen var obekant med.

Mina favoriter från Lite Kalabalik i bildform:









Alla armbanden kostar 399 kr på KyssJohanna och det översta samt understa är exklusiva för webshopen och designade med inspiration av Ebba von Sydow(det översta) och Frida Fahrman(det nedersta). 

Välkomnar dessa i julklapp/födeledagspresent.. ;)
 

Älsklingsoutfits!



Hittade dessa hos: http://withlovewhit.com, som hittat dem hos Carolines Mode.

Älskar den här sortens look, så himla snyggt! Kommer lätt investera i några snygga stickisar och en sån läderkjol, lätt!


Je suis célibataire

Japp, fast jag tycker mest det låter bra, jag menar inte den egentliga betydelsen/översättningen av meningen, även om den också är sann..

Det jag menade är att jag satt kyskhetsbälte på mig själv sedan nästan 2 månader tillbaka, sedan jag slutade träffa hippievännen, kan det vara så länge? Jag lever numera i celibat tills jag är riktigt kär i någon, inget mer rolighetssex för den här lilla damen, inte!
Som vanligt ser jag denna förändring som ett spännande experiment, i'm my own best guinea pig!


Så äre


Adoptivpapegojan Patrik

Visst ser han ut att ha det bra i den lilla infraröda semidjungeln?


Balansövningar

Äter man ingen middag, så får man äta kärleksmums som kompensation, eller hur?



Det blir väl någon sorts balanserad kost? Alla säger ju att man inte kan få allt hela tiden, så då kör jag byta ut-metoden istället. ;)

Även om jag egentligen tycker att jag borde få allt hela tiden, men då skulle det förmodligen bli ultimate overload med tinningskott som resultat. Och det vill jag helst undvika. (Även om det tillfälliga överflödeslevernet skulle vara helt underbart tills det blev outhärdligt, det är en sak jag är säker på!)
Det skulle kännas så tråkigt att dö innan 30, tycker jag.

Annars då?
Jodå, det knallar och går, fötterna upp och huvudet ner, fullt ös - medvetslös och allt det där.
 
Har varit en sk 'dålig bloggerska' och inte uppdaterat sen i fredags, så det är egentligen här jag ska berätta om hur kul det var att vara full med kollegorna från gruppen på Söder i fredags, hur jobbigt det var att springa runt halva innerstan och leta en 60-talsklänning till maskeradfesten på lördagen, när jag var öm i både rumpan, svanken, höger arm och hade molande bakishuvudvärk, hur trött jag var när jag kom hem från shoppingen och att jag då bara ville sova och inte festa alls, att festen hos Tess & Maggan faktiskt var kul och att jag adopterade en papegoja som heter Patrik och numera bor i vårt rum på jobbet, kanske även en liten rad om att Tintin i 3D faktiskt var en bra och framförallt snygg film, även om jag garanterat hade uppskattat den 10 gånger mer utan 2 dagars festande i kroppen, men nu gjorde jag inte det.

Jag kommer blogga en bild på Patrik i hans nya hemmiljö i nästa inlägg istället!

 

RSS 2.0